10 Cara Meningkatkan Perniagaan Anda dengan Teknologi Bergerak

sewa kereta murah langkawi

Satu kajian baru-baru ini menunjukkan bagaimana perniagaan kecil yang bergantung kepada teknologi mudah alih. The 2013 Teknologi Perniagaan Kecil AT & T Poll berkata 85 peratus perniagaan kecil kini menggunakan beberapa jenis telefon pintar. Dan 80 peratus daripada firma kecil yang diasaskan kurang daripada dua tahun lalu menggunakan tablet, kaji selidik itu juga menunjukkan.
Pelanggan menjadi lebih mudah alih juga.

Perbadanan Data Antarabangsa, firma perisikan pemasaran global, berkata bilangan telefon pintar yang dihantar kini mengatasi bilangan telefon bimbit “biasa” di seluruh dunia. Tablet juga meningkat dengan pelanggan.

Meningkatkan Perniagaan Anda Dengan Teknologi Mudah Alih

Tambah Pilihan Pembayaran Mudah Alih untuk Kemudahan Pelanggan

Uyen Nguyen pemilik Lori Lemongrass, perniagaan trak makanan yang semakin meningkat, menganggap syarikat tunasnya tidak akan ada di mana-mana tanpa teknologi mudah alih. Syarikatnya menggunakan tablet untuk mengambil pembayaran kad kredit di tempat jualan dan menggunakan media sosial untuk membiarkan pelanggan mudah alih tahu di mana trak mereka akan ditempatkan dari hari ke hari. Teknologi mudah alih masuk akal kepada Nguyen kerana seluruh perniagaannya bergerak.

Lengan Pasukan Jualan Anda Dengan Alat Mudah Alih

Zoe Maldonado, blogger di TechBreach, menulis tentang alat-alat tenaga jualan moden. Ini termasuk telefon pintar, PDA, komputer riba dan tablet. Telefon pintar dan tablet menyediakan pasukan jualan mudah alih dengan alat komunikasi dan produktiviti yang berterusan termasuk e-mel, penjadualan internet dan kalendar. Aplikasi perniagaan mudah alih membolehkan pasukan membuat presentasi, terlibat dalam kolaborasi sosial dan bahkan menyediakan invois.

Iklan : Anda mencari perkhidmatan sewa kereta langkawi murah ? Ayuh, Bersama Karloop.

Gunakan Kod QR untuk Melibatkan Pelanggan di Ruang Mudah Alih

Pemasaran dalam talian dan perunding SEO Peter Semple memberikan dua kajian kes menunjukkan bagaimana perniagaan kecil boleh melakukan ini. Dalam satu kes, mekanik auto yang bijak menghantar sekeping mel langsung dengan kod QR yang membolehkan pelanggan memuat turun aplikasi mudah alihnya. Di lain, syarikat pakaian promosi tempatan menawarkan para pelanggan lengan perlindungan untuk kad kredit tanpa wayar. Pada lengan dicetak kod QR ke kedai mudah alih syarikat.

Tambah Perisian Berasaskan Berasaskan-Cloud-untuk-Bergerak

Syarikat seperti T-Mobile telah mula menawarkan perkhidmatan berasaskan awan untuk pelanggan mudah alih, termasuk ciri telefon seperti mel suara, CallerID, jambatan persidangan dan banyak lagi. Semakin banyak, perkhidmatan ini sekarang akan tersedia untuk pasar perniagaan kecil juga. Pakej terbaru ini bertujuan untuk syarikat yang mempunyai 20 atau kurang pekerja.

Meningkatkan Ketangkasan dan Mengurangkan Kos

Rebus semuanya dan manfaat sebenar teknologi mudah alih adalah ketangkasan dan kecekapan. Sam Frymer, pengasas firma perunding peribadi Institut Awesomeness, menunjukkan masa anda menyimpan maklumat perkongsian dengan serta-merta melalui e-mel, media sosial atau dokumen elektronik lain dari tidak kira di mana anda berada. Tambahkan ke kertas penghapusan ini dari dunia anda sepenuhnya dan anda boleh mula melihat peningkatan kecekapan dan menurunkan kos.

Gunakan Aplikasi Mudah Alih untuk Tugasan Pengurusan

Satu kajian oleh syarikat pemasaran e-mel Constant Contact mendapati perniagaan kecil menggunakan aplikasi mudah alih untuk pelbagai aktiviti pengurusan. Kajian ini menemui perniagaan kecil yang paling kerap digunakan aplikasi untuk aktiviti seperti penjadualan dan pengurusan masa, komunikasi pelanggan, GPS dan pemetaan dan perakaunan dan invois.

Adakah Perbankan di Dunia Mudah Alih

Terdapat sekurang-kurangnya satu tugas perniagaan kecil yang lain yang boleh anda selesaikan menggunakan aplikasi mudah alih, walaupun itu adalah tugas yang tidak muncul dalam senarai aktiviti popular dalam kajian Kenalan Konstan. Perniagaan kecil boleh menggunakan aplikasi mudah alih untuk melakukan perbankan mereka juga. Lihat ciri terkini di Jot, aplikasi mudah alih Chase menyediakan pelanggan perniagaannya.

Gunakan Apl Pemesejan Video Mudah Alih

Aplikasi video mudah alih tidak terhad kepada Vine, aplikasi video gelung 6 saat yang dibeli Twitter semasa masih dalam pembangunan dan dilancarkan beberapa bulan yang lalu. Terdapat juga aplikasi seperti Tout dan Viddy. Amy Nedoss, hala tuju strategik dan pemimpin pembangunan perniagaan untuk OurHelix, membawa kita melalui beberapa perbezaan asas antara aplikasi ini dan kemudian memberikan gambaran keseluruhan tentang perniagaan yang boleh dilakukan dengan setiap.

Buat Laman Web Mesra Bergerak

Laman web anda harus mudah untuk pengguna mudah alih untuk melihat. Salah satu cara untuk mencapai kejayaan ini adalah untuk mempermudahkan reka bentuk web anda supaya lebih mudah dilihat pada skrin yang lebih kecil seperti pada telefon pintar. Satu lagi adalah untuk membuat versi mudah alih khas laman web anda yang direka khusus dengan pelawat mudah alih dalam fikiran.

Iklan : Anda perlukan perkhidmatan kereta sewa murah di langkawi ? Layari Karloop untuk sewa kereta langkawi.

Lihat Ke Reka Bentuk Responsif

Apabila melihat ke dalam mewujudkan laman web mesra mudah alih, satu istilah yang terus muncul adalah “reka bentuk responsif.” Ringkasnya, ini bermakna membuat laman web yang tidak direka untuk format tertentu. Sebaliknya, laman web semacam ini mengubah dirinya berdasarkan skrin peranti yang mana ia dilihat. Dalam praktiknya, ini mungkin penyelesaian yang paling serba boleh bagi isu membuat laman web anda mesra pengguna pengguna.