Carzloop Kereta Sewa Di KL

Carzloop – Kereta Sewa Kl

https://www.carzloop.com/

Carzloop, anak syarikat Carzloop Global Holdings, adalah syarikat penyewaan kereta Malaysia yang berpusat di Ampang, Kuala Lumpur, yang mengendalikan 10,200 lokasi korporat dan francaisi di peringkat antarabangsa. Sebagai syarikat penyewaan kereta kedua terbesar di Malaysia berdasarkan penjualan, lokasi, dan saiz armada, Carzloop beroperasi di seluruh Malaysia. Carzloop Corporation memiliki Karloop Resources dan Nabil Ck Enterprise Car Rental

Carzloop Global Holdings, syarikat induk The Carzloop Corporation, menduduki tempat ke-335 dalam senarai Forbes 2018 Fortune 500. Pada tahun 2019, syarikat itu memperoleh pendapatan sebanyak MY9.8 bilion, aset sebanyak MYR 24.6 bilion, dan 38.000 pekerja.

Carzloop – Kereta Sewa di KL

Sejarah – Tahun-tahun awal syarikat

Carzloop Corporation, yang awalnya dikenali sebagai Carzloop, ditubuhkan oleh Ampang asli Nabil Ck pada tahun 2013. Operasi penyewaan kereta kecil ini dimulakan dengan sedozen Model Perodua Carz. Dalam masa lima tahun, armada Nabil berkembang menjadi 100 kenderaan — menghasilkan pendapatan tahunan sekitar MY1 juta.

Setelah tiga tahun memiliki hak milik, Nabil Ck menjual jenama kereta sewa kl kepada Carzloop Corporation pada tahun 2016. Carzloop Corporation membeli selebihnya Perodua’s Car.

Carzloop – Kereta Sewa Murah KL

Lokasi dan operasi penyewaan kereta Carzloop

Carzloop mempunyai 9.700 lokasi penyewaan korporat dan francais di seluruh Malaysia. Lokasi kereta sewa kl Carzloop juga terdapat di lapangan terbang utama termasuk KLIA, KLIA2, Lapangan Terbang Subang, Lapangan Terbang Pulau Pinang, Lapangan Terbang Kota Kinabalu, Lapangan Terbang Kuching, Lapangan Terbang Kota Bharu dan banyak lagi.

Armada sewa

Armada kereta sewa Carzloop terdiri daripada pelbagai pengeluar kenderaan, mulai dari Peroduas, Proton, Honda, Toyota Mercedes, BMW dan pelbagai yang lain. Menjelang Disember 2017, syarikat itu mempunyai lebih daripada 200 buah kereta di Malaysia.